Over Cv & Warmtepomp B.V.

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van installatie, service en onderhoud van diverse merken innovatieve verwarmingssystemen die bijvoorbeeld warmte opwekken uit natuurlijke energiebronnen.

 

Wij helpen u graag uw duurzame verwarmingsmogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand in kaart te brengen. Met ons energieonderzoek krijgt u een duidelijk beeld van de besparingen die haalbaar zijn. Compleet met een kostenberekening, zodat u weet wat uw investering, terugverdientijd en het rendement op de investering zal zijn.

Vrijblijvend advies?

Bel: 085 – 04 99 220

Maak een afspraak met één van onze mensen. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar.

Volg ons op Social

Nieuws:

“Een oude woning en toch een warmtepomp?”

Een oude woning en toch een warmtepomp?

Er wordt vrijwel altijd gezegd dat een niet goed geïsoleerde woning niet verwarmd kan worden met een warmtepomp, maar is dat wel zo? Als je er een forse warmtepomp installeert wordt het heus wel net zo warm. Het vervelende is echter dat daar een heel hoop “dure” elektriciteit voor nodig is en het milieu en je energierekening er helemaal niets mee opschieten!

Voor wie ook een lagere energierekening wilt.

Een warmtepomp kan je energierekening echter ook spectaculair laten afnemen mits je je verwarmingsbehoefte in lijn weet te brengen met de uiterst efficiënte eigenschappen van een warmtepomp. Het zit hem allemaal in het terugdringen van de temperatuur van het water wat door de radiatoren stroomt.

Hoe doe je dat nou in een oud huis?

Als je in een rijtjeshuis woont, wat de meeste van ons doen, dan zijn er eigenlijk maar drie zaken waardoor het gros van de warmte te snel af wordt gevoerd: het dak, het glasoppervlak en de vloer. En dat hoeft niet allemaal van het ene uiterste naar het andere uiterste geïsoleerd worden; je kan dat ook in stappen doen waarbij je accepteert dat bijvoorbeeld de bovenste verdieping “ouderwets” koud blijft. Wel altijd tocht vermijden want daar valt niet tegenop te verwarmen! En ook niet in alle ramen hoeft direct dubbel glas; accepteer bijvoorbeeld dat de slaapkamers voorlopig kouder (of lekker fris) blijven. En een elektrisch badkamer kacheltje zorgt voor een behaaglijke temperatuur als je onder de douche vandaan komt. Vroeger was het niet anders!
De “leefruimte”, meestal de begane grond, moet echter wel beter worden aangepast aan de lage temperaturen van de warmtepomp! Ook al zijn er nieuwe warmtepompen op de markt gekomen die een hogere temperatuur kunnen afgeven, dan gaat dat nog altijd ten koste van de efficiëntie en dus van uw energierekening!
Als U in deze leefruimte tenminste de vloer kan laten isoleren en het liefst ook nog vloerverwarming zou kunnen aanbrengen, dan bent U spekkoper; U krijgt het dan niet alleen lekker warm maar U gaat er ook enorm op comfort vooruit!
Maar met vloerisolatie, een paar LTV-radiatoren (LageTemperatuurVerwarming) of “fannetjes” onder de ouderwetse gietijzeren radiatoren, dubbele beglazing en stevige gordijnen, krijg je een benedenverdieping ook prima warm bij een radiator temperatuur van nog geen 30°C!
En natuurlijk ga je het niet warm krijgen bij een buitentemperatuur van -10°C, maar dat is het ook maar zeer zelden en dan kan je altijd nog een extra trui aantrekken. In ieder geval slaan je de “vlammen” niet uit als de energierekening in de bus valt!

Ik zit nu zit op nog geen derde van voormalige energierekening

Ik woon in een grote jaren dertig woning, heb de meeste aanpassing zelf en in stappen gedaan en ben via “Hybride” naar helemaal “gasloos” gegaan en zit nu op nog geen derde van voormalige energierekening. Het overgrote deel van de winter verwarm ik mijn huis met slechts 1,5 Kw stroom uit het stopcontact en in iets meer dan 10% van de tijd moet een tweede pomp bijschakelen om de temperatuur van 21° te halen; begrijpt U nu waarom ik me ondanks de hoge investeringen een “spekkoper” voel!
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.